Βελανιδιώτικοι γάμοι του 1963 (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παρακάτω συλλεκτικό βίντεο προέρχεται από την ψηφιοποίηση της κασέτας που είχε στη διάθεσή του και ο Σύλλογος Βελανιδιωτών, και συνιστά ένα πολύτιμο παράθυρο στην παράδοση του χωριού αφού μας μεταφέρει τέσσερις και πλέον δεκαετίες πίσω.

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τους γάμους που παρουσιάζονται στο βίντεο είναι ο Παναγιώτης (παρατσούκλι Πίτας, εκ του Πίτερ) Κοντομηνάς, που ερχόμενος από την Αυστραλία έπεσε πάνω στις χαρμόσυνες εκδηλώσεις!

Τα ζευγάρια που ενώθηκαν με όρκους αγάπης και πίστης εκείνο το καλοκαίρι του 1963 είναι ο Παναγιώτης Καραντζής (Σοκακιάρης) με την Αφροδίτη Ξύγγου, ο Παναγιώτης Αντωνάκος (Μπαμπακούλιας) με την Μαρουλίτσα Καραντζή και ο Γιώργος Καραντζής (Λεωνιδάκος) με τη Δέσποινα Αθανασάκου.

Αξίζει να δουν οι νεώτεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι το γλέντι που στηνόταν με αφορμή έναν βελανιδιώτικο γάμο καθώς και την εθιμοτυπική διαδικασία που προηγείτο της τελετής!

Επίσης, στην αρχή του βίντεο εμφανίζεται η βόλτα του Πίτα και λοιπών Βελανιδιωτών στο Γερμανικό Παρατήριο.

Advertisements

1 thought on “Βελανιδιώτικοι γάμοι του 1963 (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. ΓΙΑ ΤΟ VIDEO AYTO ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ (jimmis) ΟΠΟΥ ΤΟ 2000 ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΡΧΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ VIDEO ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ VIDEO.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s